Adam Stvořitel - Čapek, Karel, 1890-1938
Divadelní hra, jejíž hlavní myšlenka spočívá v přesvědčení, že současný svět je špatný a každý pokus jej násilně změnit je marný. Hra, v níž se autoři dostali do slepé uličky.