Slovenské pohádky a pověsti. - Němcová, Božena, 1820-1862
V knížce nalezneme pohádky v nichž vystupují nejen pohádkové postavy ale i zvířátka (např. Čert a Káča, O neposlušných kůzlátkách, Pohádka o kohoutkovi a slepičce).