Básnické počátky ; Překlady - Čapek, Karel, 1890-1938 (Spisy Karla Čapka ;)
Svazek obsahuje Čapkovu poezii z raného tvůrčího období a zvláště jeho překlady z francouzské poezie. Kniha je cenným dokumentem pro zkoumání Čapkova ověřování možností básnického výrazu a svědčí o nesnadném hledání uměleckého sdělení.