Host do domu - Wolker, Jiří, 1900-1924 (E-knihovna, 2011)
První básnická sbírka předčasně zemřelého českého básníka, vydaná prvně v roce 1921. Wolkerova poezie v sobě nese všechny znaky, příznačné pro mladé tvůrce po ukončení 1. světové války. Nalezneme v ní proto pokoru, soucit s chudými i náboženskou symboliku, navíc pak pro Wolkera typický pohled na svět, založený na pocitu všeobjímající lásky. Některé básně jsou reakcí na válečné události, ale i pro ně je charakteristické jednoduché vnímání reality, ztvárněné svébytnými vyjadřovacími prostředky.