Muzikantská Liduška - Hálek, Vítězslav, 1835-1874 (E-knihovna, 2011)
Povídky z raného období básníkovy tvorby s milostnou tematikou, které jsou spojeny sociálními motivy o lásce dvou mladých lidí, jimž se staví do cesty nepřekonatelné překážky.