Ohlas písní ruských - Čelakovský, František Ladislav, 1799-1852 (E-knihovna, 2011)
Ohlas písní ruských je básnickou oslavou toho, čeho si Čech na ruském národě nejvíce vážil a obdivoval, je odrazem monumentálních historických dějů, krajiny, ruského hrdinství, citovosti a rozumu.