Po nás ať přijde potopa - Gellner, František, 1881-1914 (E-knihovna, 2011)
Publikace obsahuje první dvě básnické sbírky Františka Gellnera, vydané na samém počátku 20. století (1901-1903). Základním těžištěm jeho poezie je hořká ironie, kterou umocňuje prostředím šantánů, kaváren a pivnic nebo obrazy nočního života na městské periferii. Atmosféra prostředí Gellnerovi umožňuje, aby nekonvenčním způsobem popsal svou dychtivou, až nezkrotnou touhu po lásce, která většinou naráží na tragickou banalitu milostných a intimních vztahů.