Maryša - Mrštík, Alois, 1861-1925 (E-knihovna, 2011)
Maryša patří k nejčastěji inscenovaným českým dramatům. Nadčasovost Maryši tkví v bezesporu aktuálním a věčném poměřování sil mezi mužem a ženou a jejím společenském postavení.