Těžká hodina - Wolker, Jiří, 1900-1924 (E-knihovna, 2011)
Sbírka básní s převážně sociální tematikou nese název úvodní rozsáhlé skladby, kde Wolker prostými slovy a působivými verši vyjadřuje bídu člověka 20. let. Kritický hlas pozvedá básník proti všemu, co v této době znemožňuje prosté lidské štěstí statisíců chudých a nezaměstnaných dělníků.