Tvrdohlavá žena - Tyl, Josef Kajetán, 1808-1856 (E-knihovna, 2011)
Milostná komedie odehrávající se na českém venkově, ve které se školní pomocník Pěnkava marně uchází o ruku mlynářské dcerky Terezky. Teprve rodinné neštěstí a mnohá intrika dobrých duchů dopomůže dvojici ke štěstí.