Krkonošská pouť - Mácha, Karel Hynek, 1810-1836
Na přelomu srpna a září 1833 podnikl s Hindlem tzv. Krkonošskou pouť. Během ní navštívil mj. Valečov, Kost, Trosky, Radim u Jičína, Třebihošť. Máchův podpis se nachází v pamětní knize Sněžky (28. srpnna 1833).