Kniha džunglí - Kipling, Rudyard, 1865-1936 (E-knihovna, 2011)
Zvířecí epos odehrávající se až na dva příběhy v indické džungli. Kniha obsahuje sedm novel, které jsou uvedeny krátkou básní. Hlavním hrdinou vyprávění je indický chlapec Mauglí, kterého unesl z vesnice lidožravý tygr. Mauglího posléze zachrání vlčí smečka, která mu poskytne zcela funkční rodinu, naučí ho řeči zvířat a vybaví jej do života.