Medeia - Euripidés, asi 480 př. Kr.-406 př. Kr. (E-knihovna, 2011)
Antická tragédie inspirovaná závěrečnou částí mýtu o Argonautech, jejíž hlavní hrdinka ze žárlivosti, nenávisti a touhy po pomstě zavraždí vlastní děti.