Staré pověsti české s obrázky - Jirásek, Alois, 1851-1930 (E-knihovna, 2011)
Ilustrované vydání klasické české literatury z konce 19. století, ve které autor popisuje události z české historie založené na lidové slovesnosti. Digi vydání obsahuje formáty PDF, PRC, E-PUB, autor ilustrací je Věnceslav Černý.