F. L. Věk : obraz z dějin našeho národního probuzení. - Jirásek, Alois, 1851-1930 (E-knihovna, 2011)
Jeden z nejznámějších románů o českém národním obrození líčí, jak se toto období projevovalo na českém venkově a posléze i v Praze.