Vybrané báje a pověsti národní jiných větví slovanských - Erben, Karel Jaromír, 1811-1870 (E-knihovna, 2011)
Soubor bájí a pověstí ze slovanských větví, které autor posbíral, upravil a v prvním svazku vybavil mohutnou předmluvou, kde popisuje svůj etnologický zápal a způsob práce. Ve svazku jsou přítomny pověsti Maloruské, Běloruské, Bulharské aj.