Ženská otázka s hlediska pokrokového - Stránská-Absolonová, Olga, 1873-1927 (E-knihovna, 2011)
Emancipační příručka, nebo lépe; text o ženské otázce z roku 1909, ve které autorka pojímá emancipaci jako obrodný proces celé společnosti, nejen žen. Emancipační otázku chápe zásadně jako otázku lidskou.