Z let probuzení - Čelakovský, František Ladislav, 1799-1852; Němcová, Božena, 1820-1862; Rajská, Bohuslava, 1817-1852 (E-knihovna, 2011)
Kniha pamětí a korespondence Bohuslavy Rajské podává věrný obraz nejen společenského, ale i rodinného života v Čechách v polovině 19. století.