Dívčí školství u nás a jinde - Drtina, František, 1861-1925 (E-knihovna, 2011)
Publikace z roku 1905 soustřeďuje mnoho informací o ženském vzdělávání v Rakousko-Uhersku i v dalších zemích, např. ve Spojených státech, ve Švédsku v Německu i Anglii. Autor se soustředí především na vyšší typ studia.