Informatorium moderní ženy - Nevšímalová, Krista, 1854-1935 (E-knihovna, 2011)
Příručka z roku 1905 obsahuje poučení a rady pro ženy, jak si poradit se svým životem manželky, matky, hospodyně i vdovy. Autorka se v jedné z kapitol zmiňuje i o svobodných matkách a nemanželských dětech.