V přírodě - Hálek, Vítězslav, 1835-1874 (E-knihovna, 2011)
Přírodní lyrická sbírka, která pochází z posledních let Hálkova života. Sbírka je velmi optimistická. Hálek, zde popisuje krajinu – Mělnicko. Nejčastějším tématem je jaro.