Prosté motivy - Neruda, Jan, 1834-1891 (E-knihovna, 2011)
Sbírka v celé škále svých proměn je zpovědí básníkova nitra. Formálně jsou verše rozděleny do 4 odd. (Jarní, Letní, Podzimní a Zimní) a jejich ladění odpovídá obdobným přírodním náladám.