Pozdě k ránu - Hlaváček, Karel, 1874-1898 (E-knihovna, 2011)
Sbírka obsahuje verše a básně v próze, jež lze zařadit do dekadentního proudu české poezie. Autor se snaží o čistou kantilénovou formu a v mnohém zde nacházíme stejné pojetí jako např. u Jiřího Karáska ze Lvovic. Pro autora je charakteristické částečné používání symbolických výrazů jimiž se pokouší zpřítomnit svůj vlastní osud, kterými dosahuje mystického až vizionářského účinu.