Vybouřené smutky - Sova, Antonín, 1864-1928 (E-knihovna, 2011)
Sbírku lyrických básní Vybouřené smutky vydal Antonín Sova poprvé v roce 1897. Soustředil do ní básně, které psal v letech 1894 – 1897 a do kterých soustředil svůj vzdor a odpor proti maloměšťáctví a proti sociálním rozdílům ve společnosti.