Příběh Pražské bible - Boldan, Kamil, 1966- (Městská knihovna v Praze, 2011)
Publikace ve formátu PDF o Pražské bibli přibližuje osudy tohoto prvotisku, nejstaršího a nejvzácnějšího exempláře fondu Městské knihovny v Praze. Po úvodních slovech primátora Prahy a ředitele Městské knihovny se čtenáři potěší komiksem, který vypráví příběh Pražské bible řečí obrázků. Další část knihy je věnována odbornému popisu a historii tohoto výjimečného dokumentu, včetně poškození prvotisku při povodni v roce 2002, jejímu následnému zmrazení a pečlivému restaurování. Pražská bible byla poté odborně digitalizována na speciálních knižních skenerech na rukopisy a prvotisky a tyto snímky tvoří obrazovou část publikace. Na vzniku publikace, která je i připomínkou 120. výročí Městské knihovny v Praze v roce 2011, se podíleli odborníci z této knihovny i z jiných institucí.