Večerní písně - Hálek, Vítězslav, 1835-1874 (E-knihovna, 2011)
Dílo velkého klasika naší literatury, který svým pokrokovým a lidsky opravdovým uměním dovede proteplit i život člověka moderního. Večerní písně jsou především básně milostné. Hálek v nich dovedl vyslovit to, co všichni cítili. Ukázal mladým lidem krásu v podobě tak vznešené a ideální, že se jeho verše staly přímo jakýmsi zákoníkem citů tehdejší mládeže. Hálkova poesie je průzračná a prostinká, ale zároveň bohatá a zajímavá - poezie štěstí, pamětliva svého poslání národního.