V zimním slunci - Sládek, Josef Václav, 1845-1912 (E-knihovna, 2011)
Jedna z nejlepších lyrických sbírek předního českého básníka 19. století. Nejsilnějším motivem vzniku sbírky byla smrt Sládkovy matky, která vyvolala celý cyklus meditací o podstatě bytí.