Výbor z Květů zla - Baudelaire, Charles, 1821-1867 (E-knihovna, 2011)
Výbor z básnické sbírky, která vznikala řadu let. Její autor i vydavatel byli stíháni za urážku náboženské mravnosti i veřejné morálky, řada básní nesměla být uveřejněna vůbec, nakonec bylo zakázáno knihu vydávat.