Láska/drzost - Baruch, Vitja, 1978- (Původní česká próza ;, 2011)
V novele se odvíjí milostný příběh, ale nebude to jen tak, což ostatně naznačuje i název. Rigo se zamiluje na první pohled. Opravdu přeskočila jiskra osudového vzplanutí, anebo to byla jen souhra náhod? Rigo výzvu přijme a poněkud neobvyklými praktikami se o ženu uchází, poháněn splašenou touhou vstupuje do myšlenkových a citových sfér, které ve všednosti zůstávají uzamčeny. V hutném sledu vysokých i nízkých emocí se odvíjí groteskně temný příběh geneze a zániku silného citového vzplanutí. Rovněž je to příběh o maličkostech, které se stávají důležitými – a naopak. Nakladatelská anotace.