Herodes a Herodias - Hviezdoslav, Pavol Országh, 1849-1921 (Zlatý fond SME, 2009)
Pětiaktová divadelní hra slovenského klasika se odehrává v době římské okupace Judeje a je inspirována dílem Williama Shakespeara.