Na konci kolejí : výbor z povídek let 2000-2012 - Splítková, Jita (Městská knihovna v Praze, 2012)
Sbírka povídek české autorky, redaktorky a výtvarnice, publikující převážně na internetu. Autorka se pohybuje především v žánru sci-fi a záhad. Svou sbírku, zahrnující povídky z let 2000-2012, rozdělila do čtyř oddílů. V prvním, nazvaném "A co je život", mají záhady jejích příběhů převážně psychologickou či mystickou podobu, oddíl "Lidi na zemi, UFO na nebi!" přináší pět příběhů, blízkých jejímu domovskému sci-fi žánru, třetí část jménem "Bylo? Nebylo?" parafrázuje některé pohádkové motivy velmi nepohádkovým způsobem a závěrečná čtvrtina knihy s názvem "Trocha cynismu neuškodí" obsahuje ve shodě s názvem čtyři menší povídky, vyznačující se výraznou sarkastickou nadsázkou.