Sedm sebevražd - Koláček, Martin, 1981- (Městská knihovna v Praze, 2012)
Filozoficko-psychologický experimentální román, jehož hrdina v mnoha podobách prochází prostorem a časem. Hrdina se ztotožňuje s různými postavami, jejichž prostřednictvím prožívá rozmanité, na sebe nenavazující situace a příběhy. Román je sledem jednotlivých kapitol bez sjednocující dějové linie; protagonistovo neustálé převtělování do cizích osob a imaginárních osudů poněkud znesnadňuje čtenářovu orientaci v textu. Autor filozofuje, psychologizuje, pokouší se nalézt ztracenou identitu. Nelze mu upřít originalitu, fantazii a jazykovou vybavenost.