Kafegrafie - Zajac, Ondřej, 1982- (E-knihovna, 2012)
Sbírka veršů mladého českého básníka, inspirovaných vybranými druhy kávy. Poetické charakteristiky mnoha druhů tohoto ušlechtilého nápoje uvádí autor do ironických souvislostí s politickými reáliemi jejich rodišť. Ve stejném duchu, volným veršem a v opakujícím se schématu podává každá z básní svérázný "návod" ke správnému vychutnání každé z nich.