Obrazy z dějin národa českého. - Vančura, Vladislav, 1891-1942 (E-knihovna, 2013)
Vrcholné dílo spisovatelského umění vypráví báje, mýty a historické příběhy o nejvýraznějších typech a období našich dějin od dob knížecích až po třinácté století.