Rodina Horvatova - Vančura, Vladislav, 1891-1942 (E-knihovna, 2013)
Román líčí životní osudy rodiny venkovského statkáře a její úpadek těsně před 1. světovou válkou; zároveň zachycuje pestrou mozaiku osudů celé plejády postav všech tehdejších sociálních vrstev.