Pekař Jan Marhoul - Vančura, Vladislav, 1891-1942 (E-knihovna, 2013)
Sociální román obdařený výsostně básnickým jazykem a mohutným emotivním nábojem líčí tragický osud drobného živnostníka, který byl příliš dobrosrdečný, než aby dokázal vzdorovat bezohlednému a kořistnickému světu.