Otcův duch a jiné pohádky romských autorů - Houdek, Lukáš, 1977-; Hlaváčková, Iva, 1962-; Patočková, Radka (KHER, 2012)
Sborník romských pohádkových příběhů ve dvojjazyčném vydání. Sborník obsahuje osmadvacet příběhu z autentické romské ústní tradice. Jedná se o příběhy s pohádkovými náměty, které však svou syrovostí prozrazují, že byly tradičně určeny především dospělým. Šestnáct různých autorů tyto příběhy zapsalo v původním romském znění i v českém překladu.