Příběhy z cukru : o životě s cukrovkou : sbírka vítězných příběhů stejnojmenné literární soutěže - Křesťan, Rudolf, 1943- (Triton, 2012)
Sborník vítězných prací stejnojmenné literární soutěže, jejichž společným tématem je cukrovka a život s touto těžkou chorobou. Sborník obsahuje patnáct textů, které se velmi různými způsoby zabývají tématem života s diabetem. Většinu tvoří žánrově rozmanité povídkové fikce, najdeme tu ale i vlastní vzpomínky, vyprávění a úvahy lékařů nebo životní příběh nemocného formou interview. Výsledkem je užitečný soubor textů, které podávají svědectví o životě s chronickou nemocí a samotným cukrovkářům či jejich blízkým mohou dodat povzbuzení i zajímavé informace.