Divný obraz a divní vězňové : poznámka pod čarou života - Polák, Jaroslav A., 1975- (E-knihovna, 2013)
Sbírka esejů a úvah, v nichž autor, známý z oblasti SF a fantasy, vyslovuje své osobní názory na nejrůznější témata společenská, náboženská, filozofická i okultní.