Dřevoryty staré i nové - Šalda, F. X. 1867-1937 (E-knihovna, 2013)
Šestý svazek Souboru díla F. X. Šaldy dokresluje obraz Šaldovy osobnosti. První kniha povídek: Život ironický, se omezuje na vytvoření abstraktního literárního typu a rozbor jeho psychiky. Povídky Dřevorytů: jsou vzaty přímo ze života, inspirovaly jej vzpomínky na postavy nebo příběhy, o nichž slyšel, nebo byl sám jejich svědkem.