Duše a dílo - Šalda, F. X. 1867-1937 (E-knihovna, 2013)
Soubor esejů, v nichž se F. X. Šalda věnoval zejména romantismu jako zdroji moderního umění. V jednotlivých studiích o význačných českých i světových literátech 19. století se pokusil vystihnout jedinečnost jejich literárně dějinného odkazu.