Studie z české literatury - Šalda, F. X. 1867-1937 (E-knihovna, 2013)
Úvodní text věnovaný vývoji moderního českého básnictví doplňují samostatné studie o výrazných postavách české literatury 19. a počátku 20. století (Antonín Sova, Růžena Svobodová, Karel Hynek Mácha) či o literární tvorbě českého poetismu.