Staré písemné památky žen a dcer českých - Dvorský, František Ivan, 1839-1907 (E-knihovna, 2013)
Výběr z dopisů význačných i méně známých osobností české historie, který dokládá způsob života či veřejné působení českých žen. Ženy jsou buď námětem této korespondence, nebo jsou přímo pisatelkami a adresátkami zveřejněných listů.