Bizarní atraktor, aneb, O zvláštních knihách - Polák, Jaroslav A., 1975- (E-knihovna, 2013)
Sbírka experimentálně fantastických textů předkládá mystifikační recenze neexistujících knih. Autor se netají inspirací knihou S. Lema Dokonalá prázdnota, či díly Michala Ajvaze a povídkami J. L. Borgese. Dialog se zajímavými myšlenkami vtělený do podoby recenzí imaginárních knih se nese na vlnách prolínajích se témat magie, okultismu, přírodních věd, náboženství a dalších. Kniha se nevěnuje pouze idejím, ale prostor poskytne i neexistujícím autorům a jejich osudům.