Jan Hus - Masaryk, Tomáš Garrigue, 1850-1937 (E-knihovna, 2013)
Studie, již Masaryk věnoval Husovu myšlenkovému odkazu. Autor v textu zdůrazňuje zejména návaznost snah českého národní obrození na Husovy ideje a zasazuje osobnost význačného reformátora do své filozofické koncepce českých dějin.