Česká otázka - Masaryk, Tomáš Garrigue, 1850-1937 (E-knihovna, 2013)
Pojednání, v němž se T. G. Masaryk zabýval postavením Čechoslováků v rámci Rakouska-Uherska a analyzoval výsledky dosavadního národněosvobozeneckého úsilí. Smysl českých dějin spatřoval v naplňování humanistického odkazu české reformace.