Naše nynější krise - Masaryk, Tomáš Garrigue, 1850-1937 (E-knihovna, 2013)
Studie, v níž se T. G. Masaryk zaměřuje na analýzu české politické scény konce 19. století. Věnuje se příčinám a podstatě politické krize, zabývá se soupeřením českých politických stran a proudů v uvedené době. Text navazuje na myšlenky České otázky.