Abkhazia from ancient times till the present days : assays from the history of Georgia - Gamaḫaria, Ǧemal, 1949- (Ministry of Education and Culture of Abkhazia, 2011)
Přehled dějin území Abcházie od pravěkého období do současnosti (2011). Obsahuje úvodní historicko-geografický přehled a následně kapitoly věnované jednotlivých dějinným epochám.