Song to kill a giant : [Latvian revolution and the Soviet empire's fall] - Kalniete, Sandra, 1952- (Sandra Kalniete, 2013)
Knížka lotyšské političky a spisovatelky popisuje vnitropolitický vývoj Lotyšska ve zlomovém období 80. a 90. let 20. stol. V širším historickém kontextu text objasňuje události, které následně vedly k obnovení lotyšské nezávislosti v roce 1991.