Kuchyně a stůl našich předků - Winter, Zikmund, 1846-1912 (E-knihovna, 2014)
Studie z českých kulturních dějin přibližuje staročeskou kuchyni - způsoby vaření, kuchyňské nádobí, jídelníček pro dny všední a sváteční i vykonavatelky kuchařského řemesla.